Timpul pe care un copil il petrece in fata ecranelor cred ca este una dintre cele mai mari probleme de ingrijorare pentru fiecare parinte in ziua de azi. In urma pandemiei aceasta problema s-a accentuat. Participarea la cursuri online de acasa a crescut timpul petrecut in fata ecranelor la un nivel periculos, fara nicio solutie posibila la indemana parintilor. Nu numai copiii care merg la scoala, dar si parintii care lucreaza de acasa uneori lasa pe mana copiilor tablete sau telefoane pentr a sta linistiti. Acesti factori fac mai vitala stabilirea unei limite de timp a ecranului pentru copiii lor pentru a reduce efectul daunator al acestora asupra bunastarii lor fizice si mentale.
Sfaturi pentru a reduce timpul petrecut pe ecrane
Cu toate acestea, cu prezenta ecranelor aproape peste tot, controlul timpului pe ecran poate fi o sarcina provocatoare. Mai mult, utilizarea in crestere a gadgeturilor in scopuri de studiu face ca problema sa fie si mai complicata. Intrebarea este cum sa setati ecranul usor de urmarit si, de asemenea, sa nu interfereze cu dezvoltarea digitala a copilului dumneavoastra. Iata cele 5 lucruri pe care trebuie sa le tineti cont inainte de a face pasi.
Timpul petrecut pe telefon poate fi periculos
Timpul excesiv la ecran este periculos pentru copii pentru bunastarea psihologica. Se estompeaza diferenta dintre tambur si real. Deci, setarea unui timp de ecranare pentru a reduce efectele este buna. Ceea ce nu primesc parintii este ca acordarea timpului pe ecran nu inseamna predarea gadgeturilor copiilor pentru a se juca singuri. Poate fi, de asemenea, o sarcina antrenanta pe care o puteti face impreuna pentru a explora vasta lume digitala. Daca copilul tau urmareste desene animate la televizor, stai cu ei, mai degraba decat sa-ti faci sarcina.
Reduceti utilizarea dispozitivului la culcare pentru toti
Studiile sugereaza ca utilizarea gadgeturilor aproape de culcare poate intrerupe somnul copiilor. Dar ecranul are aceleasi efecte asupra adultilor. Lumina albastra emisa de ecranele electronice va mentine mintea activa mult timp, ca urmare, va este greu sa adormiti. Deci, atunci cand reduceti timpul de ecran din rutina copiilor dvs., faceti-o si pentru dvs. In schimb, participa la alte activitati, cum ar fi citirea cu copilul tau sau jocul de masa.
Nu le dati telefonul de la o varsta frageda
Studiile sugereaza ca la majoritatea copiilor problema dependentei de ecran apare atunci cand sunt introdusi in gadgeturi inca din copilarie. Daca doriti sa evitati aceasta problema la copiii dvs. cand vor creste, incercati sa nu le predati telefonul atunci cand arunca o criza. In schimb, cititi-le. Un alt studiu sugereaza ca parintii care citesc copilului lor, in loc sa predea telefonul, nu trebuie sa se ocupe ulterior de problema dependentei excesive de ecran.
Copiii imita adesea comportamentul adultilor
Deci, daca esti dependent de tehnologie, copiii isi vor dezvolta si obiceiul de a petrece prea mult timp in fata ecranului albastru. Fiti un model bun daca doriti sa le insuflati obiceiuri bune copiilor. Evaluati limita zilnica de timp a ecranului si reduceti-o. Fa-ti timp sa te joci, sa mergi si sa citesti cu copilul tau.