Pe masura ce nasterea se apropie, vei incepe sa pregatesti camera celui mic. Camera bebelusului va fi atat un loc de odihna, cat si cand va creste putin, un loc de joaca. Ar trebui sa fie pasnic, practic si vesel. Cititi sfaturile noastre pentru pregatirea cresei ideale pentru bebelusul dumneavoastra.
Pregatirea camerei
Daca este posibil, alegeti o camera calma, plina de soare, care este aproape de dormitorul dvs. In acest fel, puteti ajunge cu usurinta – mai ales atunci cand bebelusul se trezeste in timpul noptii.
Alegeti culori moi sau deschise pentru pereti; culorile stralucitoare sunt stimulante si ar putea perturba capacitatea bebelusului de a adormi. Daca va plac nuantele intense, introduceti-le in mici atingeri, cum ar fi articole de mobilier, cearsafuri sau perdele, obiecte decorative si animale de plus.
Alegeti lemn de esenta tare sau faianta pentru pardoseli, spre deosebire de covor, care poate fi alergenic.
Folositi surse de lumina moi si indirecte.
In primele luni ale bebelusului, cateva articole esentiale vor satisface nevoile.
- Un patut
- In primele cateva luni din viata bebelusului tau, un leagan poate fi, de asemenea, util; mai mic decat un patut, leaganul se simte mai sigur pentru copil.
- Un mobil muzical, atarnat deasupra patutului, care il va ajuta pe bebelus sa adoarma.
- O comoda si / sau un dulap pentru organizarea obiectelor mici ale bebelusului.
- O masa de schimbare sau o suprafata simpla de schimbare instalata pe comoda, langa care puteti aseza toate scutecele si materialele de curatat: scutece,
- Servetele sau tampoane de bumbac, ape de curatare sau lapte, crema pentru scutece etc.
- Scaun confortabil sau balansoar.
In lunile urmatoare
Pe masura ce copilul tau creste, nevoile lui se vor schimba. Pentru varsta cuprinsa intre unu si trei ani, puteti planifica sa adaugati urmatoarele articole in camera bebelusului:
- Un covor de joc pe care micutul tau poate juca spre bucuria lui, fara riscul de a fi ranit.
- Un cufar de jucarie sau gauri cu sertare pe care copilul dumneavoastra le poate deschide si inchide singur. Alegeti modele care se afla la inaltimea copilului dvs., astfel incat acesta sa le poata accesa fara dificultate si chiar sa le foloseasca in joc.
- O biblioteca mica pentru copii, care afiseaza carti mai degraba decat in coperta decat in legatura. In acest fel, copilul dvs. poate alege si cauta el insusi cartile sale.
- O masuta si unul sau doua scaune mici pentru pictura si desen.
- Un suport pentru haine pe care copilul tau isi poate inchide singur hainele sau pijamalele.
Siguranta
Atunci cand amenajati camera bebelusului, ar trebui sa se acorde o atentie deosebita sigurantei. Retineti urmatoarele:
Pentru pereti, optati pentru vopsele naturale care poarta sigiliile NF si / sau Ecolabel european. Vopselele traditionale degaja molecule toxice care sunt deosebit de daunatoare pentru copii si copii.
Asigurati-va ca mobilierul pe care l-ati ales respecta standardele de siguranta pentru copii si nu este acoperit cu vopsea sau lac toxic; copilul dumneavoastra este mai mult decat probabil sa deschida gura pe mobila la un moment dat sau altul.
Acordati o atentie speciala sigurantei patutului bebelusului: alegeti un patut cu bare care indeplinesc standardele de siguranta in vigoare, in special in ceea ce priveste distanta dintre bare. Lasati patul si salteaua sa iasa aerul pentru o vreme inainte de a le instala in camera bebelusului. In cele din urma, puneti-va bebelusul intr-o salopeta pentru a o ajuta sa adoarma si evitati sa aveti perne, plapumi sau animale de plus in patut.
Alegeti mobilierul cu colturi rotunjite ori de cate ori este posibil sau plasati protectii din spuma pe colturile mobilierului atunci cand copilul dumneavoastra incepe sa se miste singur.
Asigurati-va ca mobilierul nu poate cadea peste copilul dvs. daca se apuca de el pentru a se ridica. Daca este necesar, lipiti mobilier pe pereti.
Instalati huse de priza, astfel incat bebelusul sa nu-si poata pune degetele in prize.
Instalati dispozitive de siguranta pe orice fereastra, astfel incat copilul dvs. sa nu le poata deschide singur.
Nu lasati niciun cablu electric expus: agatati elementele electrice acolo unde este posibil, folositi lampi de perete sau de birou sau plasati-le suficient de sus, unde le puteti ascunde firele in spatele mobilierului.
Aerisiti zilnic camera bebelusului si nu o supraincalziti: 65-68 de grade este suficient. Daca aerul este foarte uscat, instalati si un umidificator, care va facilita respiratia celui mic.