Pentru a ne multumi ca ii acordam atentie si ca avem cea mai mare grija de el, corpul nostru vrea sa ne ajute sa ne mentinem tineretea. Anumite superalimente au o dubla actiune- ne ajuta sa ne protejeze de anumite boli si au o actiune anti-age.
Superalimentele sunt cele mai bogate in antioxianti, in fibre si acizi grasi esentiali care au cele mai benefice efecte asura sanatatii noastre. Atunci cand sunt consumate in mod eficient, superalimentele ne pot ameliora sistemul imunitar pe langa faptul ca ne pot ajuta sa prevenim sau sa tratam anumite maladii.
Iata deci care sunt superalimentele care te ajuta sa iti mentii tineretea
Goji. Sunt cele care ajuta la reducerea inflamatiilor intestinale, care pot ameliora digestia si regleaza productia de colagen. Proteinele sale sunt cele mai utile pentru elasticitatea pielii.
Acai. Este cel mai bogat in antioxidanti si in acizi grasi esentiali. Este un fruct care poate ameliora ritmul cardiac si care are un veritabil efect anti – age. Este un minunat fruct antioxidant, ideal pentru frumusetea pielii. Te vei bucura cu ajutorul lui de o adevarata cura de reintinerire.
Varza. Varza este foarte bogata in vitamina C si in proteine, poate ameliora sistemul imunitar si se poate consuma atat gratinata cat si in salate.
Ardeiul iute. Un veritabil arzator de grasimi, ardeiul iute este foarte bogat in antioxidanti si are o cantitate de vitamina C de doua ori mai mare fata de alte legume.
Usturoiul. Este cel care elimina toxinele si substantele cancerigene prezente in ficat. Regasim aceleasi caractersitici si la ceapa, tibuleta sau esalota.
Orzul. Trebuie adaugat in cereale, in orez sau supe. Este un ajutor de pret pentru metabolism, mai ales pentru colesterol.
Arahidele. Bune pentru inima, au un nivel foarte ridicat de omega 3. Aceste alimente trebuie sa fie consumate in fiecare zi, natur si bio de preferinta.
Broccoli. La fel ca si varza sau spanacul, broccoli este o leguma extrem de nutritiva si foarte bogata luteina si caroten. Este foarte benefica pentru aspectul si sanatatea ochilor. Este si o sursa pretioasa de calciu pentru seniori.
Lintea si fasolea. Foarte bogate in potasiu, in vitamina B9 si antioxidanti, lintea si fasolea sunt legume care ajuta la scaderea nivelului de colesterol.
Kefirul. Bacteriile acestei bauturi care provine de la fermentarea laptelui actioneaza in favoarea sistemului imunitar si pentru o mai buna digestie. Se poate consuma singur, alaturi de fructe si de sucuri smoothie.