Scolile s-ar putea redeschide in aprilie 2021

AvatarAndreidecembrie 20, 20202min00
Scolile s-ar putea redeschide in aprilie 2021

Scolile s-ar putea redeschide in siguranta la sfarsitul lunii martie-inceput de aprilie, dupa ce se incheie a doua etapa de vaccinare anti-Covid, care vizeaza cadrele didactice, varstnicii si persoanele din categoriile vulnerabile.

Medicul Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19, a explicat la Digi24 de ce este important sa se vaccineze cadrele didactice si persoanele din categoriile vulnerabile, astfel incat scolile sa se poata redeschide in siguranta.

El a subliniat ca in cazul copiilor nu s-a pus problema severitatii bolii, ci ca acestia se pot infecta, pot sa fie asimptomatici si sa transmita altor persoane acest virus.

Gheorghita a adaugat ca la scoala, activitatea este foarte bine organizata, cel putin pentru copiii mici si ca riscul de expunere al acestora in timpul orelor era foarte mic. Riscul era legat de activitatile din afara scolii – transport in comun, parc sau alte activitati.

„In faza a doua de vaccinare intra profesorii si populatia in varsta. Asta inseamna ca am putea redeschide scoala in siguranta la sfarsitul lui martie – inceputul lui aprilie cand incepem etapa a treia de vaccinare. Atunci am fi terminat etapa a doua pentru categoriile vulnerabile”, a spus Valeriu Gheorghita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *