Rubarba – cultivare, proprietati terapeutice - Comunicate de presa si articole

Rubarba

Originar din Asia, rubarba sau Rheum rhaponticum este o planta perena care are multe beneficii pentru sanatate si are o valoare terapeutica ridicata.

Cu un aport scazut de calorii si bogat in calciu, rubarba este un ingredient premiat in multe deserturi. Rubarba si beneficiile sale pentru sanatate si proprietatile terapeutice

Datorita aciditatii si firelor sale, rubarba este aproape intotdeauna consumata gatita. Cand este gatit, carnea sa se topeste si se agita.

Unele dintre proprietatile sale nu sunt prea utilizate astazi, mai ales pentru ca nu le cunoastem. Rubarba are proprietati de stimulare a poftei de mancare, tonice si mai ales purgative. Rubarba are un impact masurabil asupra secretiei biliare.

Compusii de tanin continuti in rubarba au proprietati astringente (la doze slabe) care sunt eficiente impotriva diareei.

Cercetarile in curs din China par sa arate ca rubarba ar putea fi eficienta impotriva deficitului de rinichi.

In cele din urma, rubarba contine un inhibitor enzimatic cheie al biosintezei colesterolului, care sustine afirmatiile traditionale ca ajuta la rezolvarea tulburarilor rezultate din excesul de colesterol.

In vremurile vechi, radacinile de rubarba erau consumate pentru proprietatile lor laxative in loc de petiolele lor.

Radacinile de rubarba sunt agenti antibacterieni eficienti si ajuta la combaterea Staphylococcus aureus. Cand sunt aplicate pe furuncule sau folosite ca apa de gura in cazul membranelor mucoase infectate, radacinile de rubarba sunt (aproape) miraculoase.

Infuzie

Infuzie de rubarba – 1/6 pana la oz (5 pana la 10 g) rubarba pudra uscata pentru ¼ litru (¼ litru) de apa clocotita. Bea ca purgativ dimineata inainte de a manca. Alternativ, pregatiti o macerare neincalzita cu doza de doua ori.

Radacina de rubarba pudra

1 pana la 4 g (0,04 pana la 0,15 oz) pentru uz purgativ si 0,02 oz (0,5 g) pentru utilizare ca tonic digestiv.

Tinctura de rubarba

200 g de rubarba maruntita si maruntita. Macereaza timp de 10 zile in 1 litru (1 litru) 60% (volum) alcool. Se amesteca din cand in cand, apoi se filtreaza. 0,04 pana la 0,15 oz (1 pana la 4 g) pentru utilizare ca tonic, ⅓ la ½ oz (10 pana la 15 g) pentru utilizare ca purgativ.

Vin de rubarba

Macerati 2 oz (60 g) de radacini timp de 10 zile in 1 litru (1 litru) de vin de garnacha. Ingerati una sau doua linguri de masa pentru uz purgativ.

Sirop de rubarb

Preparat cu rubarba, cicoare, felinar chinezesc (planta ornamentala perena cu un fruct de culoare portocalie), fumewort (planta medicinala care afecteaza functiile digestive, in special vezica biliara) si scortisoara. Acest sirop este denumit si sirop mixt de cicoare.

Uz extern

Decoct de floare de rubarba sau decoct de radacina sub forma de pudra: astfel de decocturi erau folosite pe vremuri pentru a usura culoarea parului si a-si transforma culoarea in blond.
Rubarba in crestere pentru a beneficia de proprietatile sale medicinale

Pentru a creste bine, rubarba necesita un sol bogat, gros, racoros, acid si bogat in humus. Cea mai buna expunere: de preferinta, soare plin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *