Polita RCA va putea fi prezentata de soferi si in format electronic

AvatarAndreidecembrie 3, 20202min00
polita rca format electronic

Soferii vor putea sa prezinte polita RCA si in format electronic, atunci cand sunt opriti de politisti. Conform legii, pana acum erai obligat sa ai asupra ta polita de asigurare in format fizic, adica acea coala cu dimensiuni A4, stiti voi, dosar cu sina.

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat modificarea si completarea Normei nr. 20/2017 in ceea ce priveste articolul care reglementeaza dovada incheierii asigurarii RCA in cazul controalelor efectuate de autoritatile abilitate.

Conform ASF, la articolul 10, punctul 11, se arata ca dovada incheierii asigurarii RCA atunci cand se efectueaza controale de catre autoritatile abilitate o constituie:

– Litera a) Polita de asigurare RCA si contractul RCA emise de catre asiguratorul RCA, pentru perioada de valabilitate inscrisa, prezentate pe suport hartie sau in format electronic
– Litera b) Dovada asigurarii de raspundere civila a vehiculelor, eliberata de asiguratorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul Romaniei si numai pentru perioada menționata in aceasta, sau polita de asigurare de frontiera pentru vehiculele inmatriculate/inregistrate in afara Spatiului Economic European si a Confederatiei Elvetiene, prezentata pe suport de hartie sau in format electronic.

In cadrul aceluiasi articol, a fost introdusa si litera C.

– Litera c) Stipuleaza faptul ca dovada incheierii asigurarii RCA, in cazul controalelor efectuate de catre autoritatile abilitate, o constituie si informatia rezultata din interogarea bazei de date cu asigurarile obligatorii de raspundere civila auto incheiate pe teritoriul Romaniei, prin care se certifica existenta unui contract RCA valabil la data interogarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *