Lucrări de intretinere caracteristice piersicului

AvatarAndreidecembrie 20, 20205min00
Lucrări de intretinere caracteristice piersicului

Nimic nu se compara cu muscatura dintr-o piersica dulce si suculenta care s-a maturizat la caldura soarelui. In ciuda faptului ca detine un aer exotic, nu necesita o expertiza mare pentru a produce o recolta utila in gradina dvs.

Cresterea

Florile piersicilor apar foarte devreme in an, deci poate fi necesara protectia impotriva inghetului pentru a impiedica deteriorarea culturii potentiale.

Cand piersicile infloresc, exista foarte putine insecte polenizatoare in jur, deci este mai bine sa efectuati polenizarea manuala. Pentru a face acest lucru, ajutati la transferul polenului petrecand cateva minute pe parcursul mai multor dupa-amieze insorite, apasand firele unei pensule mici in fiecare floare.

Deoarece solul de sub pereti poate deveni foarte uscat, va trebui sa urmariti cu atentie udarea si sa aplicati multa apa in perioadele de vreme insorita si uscata. Cu toate acestea, evitati udarea excesiva sau neregulata atunci cand fructele se coc, pentru a evita despicarea pielii.

Udati copacii crescuti in containere aproape in fiecare zi in timpul sezonului de crestere si dati-le o cantitate ridicata de potasiu in fiecare saptamana. Repetati piersicile compacte in recipiente la fiecare doi ani, folosind compost de ghiveci pe baza de lut John Innes nr.

Cand apare fructul, va trebui sa se subtire. Indepartati fructele slab plasate, mici sau gresite, atunci cand acestea sunt la aproximativ latimea unghiei degetului mic. Cu piersici, urmareste sa aiba un fruct la fiecare 15cm (6in).

Pe masura ce fructul se dezvolta, este posibil sa fie nevoie sa se protejeze de pasari sau de veverite furajere.

In luna februarie a fiecarui an, hraniti copacii cu un ingrasamant granular echilibrat, raspandind 100g pe metru patrat (3oz pe curte patrata) pe suprafata radacinii.

Tunderea copacilor

Fructele apar aproape in intregime pe lastarii realizati in sezonul anterior, asa ca taierea are ca scop inlocuirea lemnului fructificat cu lemn nou, tanar.

Pomii fructiferi antrenati cu evantai au nevoie de taiere de vara pentru a se asigura ca forma este mentinuta si ca exista o multime de lemn fructifer.

Planta

Pentru o recolta buna, piersicile sunt cel mai bine antrenate impotriva unui perete sau gard orientat spre sud sau sud-vest, in sol bine retras de umiditate, bine drenat. Pe masura ce piersicile infloresc la inceputul anului, evitati plantarea in buzunarele de inghet, alegand locul cel mai protejat posibil.

Inainte de plantare, ridicati o serie de fire de antrenament orizontale pe suportul dvs. vertical – acestea ar trebui sa fie setate la o distanta de 15 cm, incepand de la 30 cm deasupra nivelului solului.

Plantati piersici cu radacini goale din noiembrie pana in martie, la 15-20 cm (6-8in) de perete si inclinate usor spre el. Daca cresteti mai multe, distantati-le la 3,6-4,5m (12-15ft) distanta.

Cumparati un ventilator partial antrenat, de doi sau trei ani, deoarece acest lucru va economisi atat timp, cat si bani – ar trebui sa aiba cel putin opt sucursale. Impartiti-le uniform pe spatiul de perete, cu patru ramuri de fiecare parte, legate de bastoane deja atasate la fire de pe perete.

Cultivarea in containere

Multe piersici pot fi cultivate in recipiente de cel putin 45 cm umplute cu compost John Innes No 3 pe baza de sol, dar au nevoie de taiere anuala pentru a le mentine in limite. Puteti cumpara piersici de terasa, cum ar fi ‘Bonanza’, care este pitic in mod natural si nu are nevoie de taiere mica sau deloc pentru a-si pastra forma compacta. Dupa zece ani, ar trebui sa va asteptati ca aceasta planta fructuoasa, dar mica, sa aiba o inaltime de aproximativ 1,5 m.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *