Fertilizanti foliari omologati

AvatarAndreidecembrie 20, 20204min00
Fertilizanti foliari omologati

Fertilizarea foliara” este orice substanta fertilizanta aplicata sub forma lichida.

Ingrasamintele foliare moderne sunt solutii concentrate care utilizeaza elemente tehnice de inalta calitate, in care azotul (N), fosforul (P) si potasiul (K) sunt combinate cu raportul dorit intr-un mediu controlat.

Elementele fertilizante din aceasta metoda sunt solutii adevarate, solubile si, prin urmare, foarte disponibile pentru plante.

Acest lucru este in contrast cu ingrasamintele solide aplicate (solide), care se aplica sub forma de pulbere sau granule pe sol sub forma uscata. Apoi, aceasta trebuie dizolvata de umezeala (ploaie) pentru a fi planta disponibila prin radacini. Cu alte cuvinte, trebuie sa se dizolve in solutia de sol pentru a fi disponibila.

La aceste solutii foliare, se adauga oligoelemente sub forma de chelati, impreuna cu alti aditivi pentru a oferi un ingrasamant echilibrat, furnizand nu numai NPK, ci toate oligoelementele, precum si hormoni de crestere, vitamine si asa mai departe.

Compozitia plantei

Plantele sunt compuse din diferite elemente in proportiile indicate mai jos pe care se bazeaza ingrasamintele foliare moderne.

16 elemente sunt considerate esentiale pentru cresterea plantelor.

Cerintele plantelor pentru oligoelemente pot fi, de asemenea, abordate printr-o analiza a frunzelor.

Anumite conditii ale solului, cum ar fi pH-ul, excesul de umiditate sau temperaturile reci, pot face ca un nutrient sau un numar de nutrienti sa nu fie disponibil pentru radacina plantei.

Curbele cererii de nutrienti indica faptul ca exista etape in ciclul de viata al plantei cand cererea pentru unii nutrienti poate fi mai mare decat capacitatea sa fiziologica de a se aproviziona, chiar si atunci cand acesti nutrienti ai solului sunt disponibili in cantitati abundente. Acest lucru apare adesea in timpul dezvoltarii fructelor sau a cerealelor.

Datele din studiile efectuate pe culturi arata ca cresterea randamentului si / sau gradului, rezulta din aplicarea nutrientilor foliari in aceste perioade de cerere maxima.

Ingrasamintele foliare pot fi proiectate pentru a satisface nevoile specifice ale plantei pentru unul sau mai multi micro si macro nutrienti – in special urme de minerale si le permite sa corectam deficientele, sa intarim culturile slabe sau deteriorate, sa acceleram cresterea si sa crestem plante mai bune.

Aplicatiile foliare pot fi, de asemenea, directionate catre o anumita etapa de dezvoltare a culturilor pentru a atinge obiective specifice si reprezinta o modalitate excelenta de a ,,regla fin” un program de fertilitate ridicata.

PROPEL – Ingrasamant foliar

Propel este un ingrasamant cu spectru larg, super concentrat pentru utilizare in programe de ingrasaminte sintetice reduse pe culturi de cereale, culturi de leguminoase, orez si asa mai departe. Este formulat cu macro si micro nutrienti de inalta calitate, extracte din plante, aminoacizi, enzime, proteine, vitamine, minerale si carbohidrati complecsi. Propulsia poate fi utilizata singura sau impreuna cu intrari chimice in orice program standard de gestionare a culturilor.

ESFF – Ingrasamant foliar

ESFF este un ingrasamant natural pentru gradina cu spectru larg, formulat pentru flori, copaci, arbusti, fructe, legume, culturi de radacini si plante ornamentale. Contine o solutie de cultura mixta cu macro si micro nutrienti de inalta calitate, aminoacizi, carbohidrati complecsi, vitamine si minerale si constituenti proprietari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *