Bill Gates investeste 9 milioane de dolari intr-o afacere din Romania

AvatarAndreidecembrie 20, 20202min00
Bill Gates investeste 9 milioane de dolari intr-o afacere din Romania

Bill Gates are o avere estimata de revista americana Forbes la aproape 120 de miliarde de dolari, iar acum intentioneaza sa investeasca nu mai putin de 9 milioane de dolari intr-o afacere din Romania.

Bill Gates, care a investit milioane de dolari in dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19, a fost acuzat de conspirationisti ca ar incerca sa se foloseasca de leac ca sa planteze microcipuri in oameni. Intr-un interviu. miliardarul a negat totul.

Fundatia lui Bill Gates a donat milioane de dolari pentru cercetarile privind un vaccin pentru COVID-19.

Miliardarul a oferit declaratiile privind un sondaj realizat de Yahoo News/YouGov, care a concluzionat ca in jur de 28% din adultii din SUA cred in teoria cu pricina, dovedita ulterior ca fiind, evident, falsa. In aceasta teorie, conspirationistii sustin ca miliardarii planetei ar putea astfel sa monitorizeze tot ce fac oamenii.

Bill Gates investeste 9 milioane de dolari intr-o afacere din Romania

Prin intermediul investitiilor la fondul sud-african Naspers (actionarul majoritar al eMAG) si la Prosus (compania care reuneste operatiunile de e-commerce ale Naspers), fondatorul Microsoft Bill Gates are expunere la eMAG, PayU, OLX, Fashion Days si Autovit, anunta ZF, citata de Mediafax.

Prin intermediul Bill & Melinda Gates Foundation, cea mai mare organizatie filantropica la nivel mondial, cu active in gestionare de aproape 50 de miliarde de dolari la final de 2019, miliardarul american este investitor la Fondul Proprietatea, ceea ce inseamna ca are expunere indirecta la companii de importanta strategica pentru Romania, precum Hidroelectrica, Petrom, Nuclearelectrica, in contextul in care Fondul este actionar direct la aceste societati.

Miliardarul american avea o investitie de 12,7 milioane de dolari la Fondul Proprietatea (1,2 mil. GDR-uri), iar la final de 2017 plasamentul se ridica la 27 de milioane de dolari (2,4 mil. GDR-uri), ceea ce inseamna ca Bill Gates a vandut din detinerile la FP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *