Ar trebui iertat partenerul care a inselat?

AvatarMaria M.noiembrie 29, 20208min00
Ar trebui iertat partenerul care a inselat

O relatie romantica se straduieste si supravietuieste prin incredere. Nu este de mirare ca devine o experienta traumatizanta pentru o persoana cand afla ca partenerul sau i-a inselat.

In timp ce multe relatii se termina odata ce infidelitatea este identificata, exista unii oameni care sunt gata sa-si ierte partenerii inselati si sa repare lucrurile.

Exista multi factori implicati in a decide daca este sau nu corect sa ierti un partener care a inselat.

Ar trebui iertat cel care a inselat?

Multi cred ca cel care a inselat, cu siguranta va repeta fapta. Cu toate acestea, nu este valabil pentru toti. In ceea ce priveste relatiile emotionale, nu se poate presupune ca nu exista posibilitate pentru o intoarcere de la inceput. Exista unii care sunt obisnuiti sa insele, dar sunt unii care gresesc o data si merita a doua sansa.

Partenerul tau a fost intotdeauna sincer cu tine

Daca partenerul tau a fost constant onest cu tine de-a lungul relatiei, ai putea lua in considerare acordarea lor de avantajul indoielii, considerand fapta sa a fost doar o abatere cunica. O persoana care triseaza o data nu este neaparat ca o va face intotdeauna. Daca crezi in onestitatea sa si crezi ca persoana respectiva merita inca o sansa, atunci merita.

Relatia ta fusese sanatoasa inainte de a te insela

Daca tu si partenerul dvs. ati avut o relatie foarte sanatoasa pentru o perioada buna de timp inainte de a te insela, atunci ati putea dori sa-l iertati de dragul vremurilor bune. Ar putea fi chiar posibil ca acele vremuri bune sa revina din nou.

Partenerul nostru este dispus sa isi asume intreaga responsabilitate

Daca partenerul tau isi asuma intreaga responsabilitate fara sa te invinovateasca sau sa te manipuleze, atunci indica vinovatia lor. Acordarea unei a doua sanse poate fi o optiune adecvata in acest caz.

Aveti o familie

A avea copii impreuna nu ar trebui sa te oblige sa ai o relatie cu un partener care a inselat. Cu toate acestea, daca credeti ca puteti rezolva problemele si puteti trece peste fapta sa, atunci ati putea lua in considerare iertarea lor.

Aveti in spate o relatie lunga

Daca amandoi ati fost intr-o relatie pentru o lunga perioada de timp, atunci puteti vedea imaginea de ansamblu si puteti vedea cat de departe ati ajuns. Daca ai acel sentiment intestinului ca exista mai multe de adaugat la acea imagine si mai multe la relatia ta, atunci ia in considerare iertarea partenerului tau.

Partenerul tau este cu adevarat vinovat si vrea sa fie cu tine

Daca partenerul tau este serios in legatura cu reconcilierea si da dovada de eforturi constiente pentru a te recastiga, te poti gandi sa-i ierti. Nu exista termene pentru iertare. Va puteti gandi cu atentie la decizia dvs. de a ierta si de a face necesarul numai dupa ce sunteti convins.

Cand sa nu ierti partenerul care a inselat

Pot exista cazuri in care infidelitatea impinge relatia pana la punctul de neintoarcere. Poti simti ca atunci cand fie simti ca nu esti inca pregatit sa ierti, fie simti ca partenerul tau nu merita iertare. Incercati sa observati semnele pentru aceste doua cazuri pentru a lua decizia corecta.

Urmatoarele sunt semnele care arata ca nu sunteti inca gata sa va iertati partenerul.

Te irita la fiecare lucru mic pe care il fac. Daca incearca sa fie draguti cu tine, te enervezi gandindu-te ca compenseaza excesiv pentru greseala pe care au facut-o.

Increderea ta este distrusa, iar acum te indoiesti de ele in mod constant. Devii suspicios chiar si atunci cand pleaca din casa pentru munca sau orice alte comisioane. Nu puteti sa nu va simtiti tentati sa le spionati textele, e-mailurile etc. Suspiciunea constanta nu este un semn bun intr-o relatie.

Nu mai ai chef sa faci lucruri marunte sau sa arati gesturi de dragoste fata de ei. Daca faceti lucruri simple pentru ei va face sa va simtiti inconfortabil, atunci probabil ca mai aveti nevoie de ceva timp.

A avea o intimitate fizica confortabila este esential pentru a reaprinde o relatie rupta. Daca te tot gandesti la faptul ca fac sex cu altcineva in momentele tale de intimitate, atunci trebuie sa faci un pas inapoi si sa discuti cu ei temerile.

Urmatoarele sunt semnele care arata ca partenerul tau nu merita sa fie iertat.

  • Te invinovatesc in permanenta pentru episodul de inselaciune.
  • Sunt nerabdatori si nu iti ofera suficient timp pentru a trece peste episod.
  • Se comporta inca ciudat si sunt secrete. Nu sunt gata sa se deschida.
  • Ei au inselat alte persoane in trecut si au tendinta de a trisa in relatiile romantice.
  • Nu au remuscari sau regrete si dau vina pe lucruri precum situatia, stresul sau alcoolul pentru actiunile lor.
  • Nu fac niciun efort pentru a va intelege temerile, indoielile si temerile.
  • Scuzele lor nu sunt serioase.
  • Te-au inselat pentru a doua oara.

Cum sa ierti un infidel?

Nu exista nicio linie directoare sau reteta fixa care sa va ajute sa iertati un partener infidel. Fiecare individ, cuplu si relatie este unic. Urmatorii pasi si puncte de consideratie va pot ajuta sa va pregatiti daca decideti sa iertati un sot infidel.

Trebuie timp

Odata ce stiti despre episod, acordati-va ceva timp pentru a va introspecta. Uita-te inapoi la contributia ta si a partenerului tau la relatie. Acordati-va ceva timp pentru a va pregati mintea pentru a ierta persoana.

Ia propria decizie

Amintiti-va intotdeauna ca nu sunteti obligat sa iertati partenerul infidel. Indiferent ce spun partenerul, prietenii sau familia, aceasta este o decizie personala si numai tu ar trebui sa o decizi.

Lasa-ti partenerul sa vorbeasca

Asculta-ti partenerul. Indiferent cat de furios ai fi, asculta-i. Nu inseamna ca ii veti ierta, dar ascultarea partenerului va poate oferi o noua perspectiva si va poate face procesul mai usor sau mai clar pentru dvs.

Transmite-ti emotiile

Lasa-i sa stie clar cum te-a facut sa te simti. Daca nu iesiti acum, angoasa ascunsa se va starni in cele din urma si va va duce inapoi in piata. Discutia despre modul in care ati simtit totul, ii va permite, de asemenea, sa inteleaga gravitatea greselii lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *