Alegerea parchetului potrivit - Comunicate de presa si articole

Alegerea parchetului potrivit

Atunci cand alegeti o pardoseala pe baza de lemn, cunoscuta sub numele de parchet, trebuie sa tineti cont de cateva lucruri. Mai intai va trebui sa decideti intre parchet solid sau proiectat, apoi sa selectati tipul de finisaj pe care il doriti. Avem cateva sfaturi suplimentare de oferit in functie de ce camera a casei intentionati sa asezati parchetul, precum si de ingrijirea adecvata a parchetului si de cele mai noi tendinte de decorare.

Poate fi considerat parchetul de ultima generatie – nobil, cald, atemporal – si este inca la moda, atat in casele vechi, cat si in cele contemporane. Inainte de a realiza orice proiect la scara larga care presupune proiectarea unui interior de lux, alegerea pardoselii, care va acoperi proprietatea, devine unul dintre aspectele cheie. Poate marca intreaga dinamica estetica a unei dezvoltari.

Atunci cand decorati interioare luxoase, parchetul a devenit una dintre cele mai populare alegeri, de asemenea pentru decoratori si designeri de interior. Acest lucru se datoreaza calitatii si varietatii oferite de tipurile multiple disponibile pe piata.

Prin urmare, pentru a obtine efectul dorit, alegerea unui fel de parchet devine o prioritate. In afara de diferitele tipuri de materiale intre care puteti alege, exista si diferite metode de instalare care vor trebui luate in prealabil.

Cele mai frecvente intrebari care apar atunci cand avem de-a face cu o astfel de dilema sunt: ​​Care este cel mai bun material de ales? Care este bugetul disponibil? Ce implica fiecare proiect de instalare pentru proiect? Odata ce veti avea raspunsurile la aceste intrebari, va fi mult mai simplu sa gasiti calea catre optiuni specifice.

Cele mai comune metode de instalare pentru parchet sunt: ​​laminat, lipit si incrustat.

Parchet laminat

In cazul parchetului laminat putem include parchet din lemn care este instalat fara a fi fixat pe pardoseala initiala, acest pardoseala este tinuta impreuna de piese si este de obicei asezata pe o baza de spuma de polietilena de 2-3 mm grosime care este utilizata pentru a izola umiditate, zgomot si, de asemenea, pentru a compensa si inmuia neregulile prezente in pardoseala originala.

Aceasta metoda de instalare este mult mai simpla decat alte optiuni, deoarece noua pardoseala este instalata peste original. Faptul ca este usor de curatat il face una dintre cele mai populare alegeri. Placile se potrivesc impreuna cu imbinari de coada de randunica, ca si cum ar constitui un puzzle. In plus, sistemul popularizat de clicuri a facut din instalare o optiune rapida si usoara, care nu creeaza deloc probleme.

Parchet din lemn

Acesta este cel mai traditional sistem si implica lipirea parchetului din lemn direct pe pardoseala originala. Daca pardoseala nu vine pre-lacuita, va trebui sa fie slefuita si lacuita cu cel putin doua pana la trei straturi de lac.

Spre deosebire de metoda de instalare a stratificatului, aceasta este cea mai complicata metoda daca este necesara efectuarea unei anumite cantitati de lucru pe podeaua de parchet. De asemenea, placa de jos a podelei trebuie sa fie ferma si nivelata corect. Acest tip de pardoseala garanteaza un pas silentios, precum si mai durabil. Aceasta metoda de instalare permite cumparatorului sa aleaga intre o multitudine de modele si finisaje care aduc distinctie si calitate oricarui spatiu.

Parchet incrustat

Acesta este numele pentru parchetul solid, imbinat cu coada de randunica, care este fixat pe o baza de benzi de lemn usor separate. In zilele noastre a devenit o alegere mai putin populara, deoarece este complicat de instalat.

Atunci cand alegeti un fel de material, este important sa faceti distinctia intre parchetele din lemn natural, parchetul laminat sintetic si pardoseala din vinil. Ultimele doua au devenit alegeri foarte populare deoarece, datorita evolutiei si investitiilor tehnice ale producatorilor, acum pot imita cu succes un finisaj natural din lemn.

Pardoseala laminata, o optiune mai economica in comparatie cu lemnul natural, este alcatuita din straturi de panouri sau foi realizate din derivate din lemn natural si legate intre ele prin rasini de inalta rezistenta. Acest lucru asigura o pardoseala foarte durabila, care rezista la uzura, precum si la efectele cauzate de umiditate si, prin urmare, laminatele de inalta calitate pot fi instalate chiar in bucatarii si bai.

Cele trei straturi care alcatuiesc o pardoseala laminata pot fi separate si examinate. In primul rand avem un strat de fibre de inalta densitate, stratul decorativ superior, realizat din melamina care imita bobul si nodurile lemnului si, in cele din urma, un strat transparent care protejeaza laminatul. Principalul dezavantaj al acestui tip de parchet este ca atunci cand sufera uzura, nu poate fi slefuit pentru a-si recupera aspectul si frumusetea originala.

Parchetele din lemn natural sunt formate din foi de lemn si, in functie de tipul de calitate ales, sunt formate din unul, doua sau trei straturi de lemn natural. Cea mai buna si cea mai buna optiune de calitate este cea formata dintr-un singur strat de lemn.

In acest caz, desi diferenta de cost s-ar putea dovedi a fi semnificativ mai mare decat alte optiuni, utilizarea unui strat de lemn ofera posibilitatea de a slefui podeaua de mai multe ori decat celelalte doua optiuni, deoarece procesul de slefuire are aproximativ 2 mm de pe grosimea podelei.

Parchetele din lemn natural cu trei straturi au un prim strat dintr-un lemn fin care confera pardoselii aspectul real, un al doilea strat din atele de pin mici care ajuta la imbunatatirea rezistentei pardoselii si un al treilea strat inferior realizat integral din pin lemn.

In orice caz, stratul de lemn vizibil trebuie lacuit pentru a proteja in continuare parchetul.

Cum sa intretineti un parchet

La parchetele lacuite, exista putina intretinere; pe de alta parte, pardoselile cerate sau unse cu ulei vor necesita hrana suplimentara de cel putin doua ori pe an pentru a le mentine in stare de varf. Pentru curatarea zilnica este important sa folositi sapunuri special concepute pentru pardoseli din lemn, in locul produselor multifunctionale. Acest lucru va asigura ca parchetul este pastrat in stare buna pe o perioada mult mai lunga de timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *